NRK - Om produktplassering og reklame!

Kaffiiii, røyk og litt Ni-timen på NRK P1 (siden det åpenbart é den eneste kanalen som é oppe å går på nettsendingene i dag).Og i forfengelighetens navn har kommersialiseringen av NRKs programtilbud strukket seg langt og lenger. Ni-timen é ikkje det den engang var tydeligvis!

Film-anmeldelser av tydelig subjektive film-anmeldere og produktplasseringer i form av intervjuer med sjøldefinerte eksperter fra det blomstrende næringslivet i den suppen de kaller for Tigerstaden.

Først var det skrubbekrem som selvfølgelig var "ytterst nødvendig for at man skulle føle seg vel i bikinien", sa en eller annen teit Oslo-bimbo fra et navngitt kvinnemagasin og som angivelig var ekspert på velvære. No bruker ikkje eg bikini, men kjenner endel som gjør det. Og noen av de ville aldri følt seg vel i en bikini uansett om de skrubbet året rundt, mens andre gjerne stuper i bikinien med en gang solen viser trynet sitt i Bergen. Og det eneste de har skrubbet seg på nokken gang é kneet.

Det neste som var et absolutt must var selvbruningskrem. Nevnte bimbo poengterte her at 95% av hudens aldringstegn var et direkte resultat av solen. Og den angivelige selvbruningskremen skulle altså forhindre dette fordi man da hadde fått et grunnlag til å sole seg mer. Då tenkte eg at denne dama må jo ha basert all sin kunnskap på reklame og/eller kvinnemagasiner.

Solbrent kan man bli uansett om man é aldri så brun. Til og med negre (unnskyld uttrykket) blir solbrent. Og til alle de stakkars hjernevaskede som tror at det tar lengre tid å bli solbrent fordi man på forhånd é brun: blææææh. Dokkar har blitt lurt. Det tar bare lengre tid før det syns.

Videre har vitenskapen advart mot selvbruningskrem av to enkle grunner:

1 Mange selvbruningskremer é giftig hvis de slippes ut i naturen, noe som skjer når man bader, ligger i gresset eller tar en dusj. Men det gjelder jo også solkrem med UV-filter. Der é synderen selve UV-filteret. Altså selve grunnen til at man ska smøre seg med kremen. Så i så måte é jo ikkje selvbruningskremen unik, bare litt ekstra belastning for miljøet.

2 Den andre grunnen til advarselen mot selvbruningskremen é nettopp den psykologiske effekten at man faktisk tror at man blir mindre solbrent fordi man angivelig har et grunnlag.

I tillegg må det også ADVARES MOT bruk av selvbruningskrem grunnet problematikken rundt allergifremkalling og hormonforstyrrelse. <<IMS har undersøkt selvbruningskremer fra Biotherm, Clinique, Lancôme, Lavera, L'Oréal, Matas, Nivea, Body Shop, The Organic Pharmacy og Vichy. Blant de problematiske stoffene de fant var Cyclopentasiloxane, som står på norske myndigheters liste over prioriterte miljøgifter, og parabener, som mistenkes å ha hormonforstyrrende effekter.>>

<<INGEN SELVBRUNINGSKREMER VAR UTEN PROBLEMATISKE STOFFER>>

Eg prøvde å finne en annen kanal som virket, det var umulig. NRK har satset på
en Microsoft-plattform. Og alle PC-brukere med en dags erfaring vet at
Microsoft som operativsystem lever sitt eget liv overalt kor man
lar det styre den digitale verdenen.

Og Microsoft, med sine dokumenterte 95% av det totale hjemmedatamaskin-
markedet é i tillegg omtalt som det verste som kan skje en datamaskin.
Ikkje engang Alltid Nyheter var oppe å gå!

Uansett slapp eg å høre mer på det kvinnemagasinet som så åpenbart kjørte hardt på kvinners forfengelighet basert på psykologiske virkninger av repeterende mas og reklamens makt.

Eg tenkte bare en ting;
den kjerringen hadde eg aldri klart å bo med uansett kor fiiin hon var. Nag-nag-nag-nag som engelskmenn ville ha sagt det. Og kjerring-tyt har aldri hatt nokke god psykologisk effekt på MENN! Dessuten måtte hon ha hatt et bad på størrelse med stuen min for å få plass til all velværen sin.

Til slutt litt fakta:

Man blir hva man spiser! (les; skjønnhet og velvære kommer innenfra)

Sover man for lite fører det til tidlige aldringstegn!

Får man for lite frisk luft (les; é man for mykje inne), får man en grå og gusten hudfarge!

Får man for mykje frisk luft (les; vær og vind), utsetter man huden for unødig slitasje!

Kjører man for mykje bil, blir man lat, i dårlig form og daglig utsatt for en høy ulykkesrisiko! Samt at man påfører andre den samme risiko og røykerelaterte sykdommer i form av en stadig synkende frisk luft- kvalitet!

Lar man livet sitt bli påvirket/styrt av reklame og motemagasiner i en eller annen grad, blir man aldri tilfreds! Og det må man være for nettopp å unngå tidlig aldring av sinn og legeme, og ikkje minst for å bli lykkelig.

De
beste vitenskapelig testede solkremer er:
unngå for mykje soling
og skygge/klær.

Har FN blitt en interesseorganisasjon for de rike lands livsførsel?

Etter å ha lest en artikkel på NRK  Verden produserer for lite mat  i dag lurer eg egentlig ka FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, tenker på.

I Norge i dag kastes omtrent like mykje mat som det fordøyes. Altså ca. halvparten av all mat som Norge forbruker kastes og blir liggende å råtne i store hauger. DETTE é den vestlige livsstilen og kan etter min mening omtales som en (p)sykdom.

Ergo kaster 1/3 av befolkningen på Tellus omtrent like mykje mat som de spiser uten å tenke på, eller rettere til tross for at vi tenker på at det finnes nesten 1 milliard underærnærte. Ikkje nok med at vi eter oss feite, men så kaster vi tilsvarende like mykje. Noen som ser noen ganske enkle regnestykker her? Man trenger ikkje gå på skole eller noe kunnskapsløft for å se ka som ikkje stemmer. Vi kaster nok mat til å gjøre ca. 2 milliarder mennesker til feite.

Følgende spørsmål dukker opp i mitt hode:

Kordan kan man unngå økende matvarepriser?
Kordan kan vi unngå sultende mennesker?

Svaret é ganske enkelt.... ET GLOBALT FORBUD MOT VESTLIG LIVSFØRSEL!

Gi oss et kunnskapsløft NÅ!

Etter å ha vært våken noen netter og hatt TV som eneste selskap har dette resultert i MessTV bare for å ha litt bagrunnsmas mens eg har jobbet. Med skrekkblandet fryd har eg registrert at intelligens- og kunnskapsnivået på norske mennesker faktisk må være på bunn. Ikkje bare sender de sms til Nok. 30,-; MEN de kan faktisk ikkje engang regne ut de enkleste regnestykker. Og når noen får beskjed om at de har tatt feil, sender de jammen inn flere forslag til Nok. 30,-. Og som om det ikkje é nok sender de atter inn feil svar til tross for at "programlederne" allerede har både sagt hva svarene ikkje é og til og med vist de svar som é feil på skjermen.

Likeledes é kunnskapsnivåene på "programlederne" også relativt lavt. Når de faktisk kan skrive en oppgave omtrent slik:

Hvor mange nonstop er det i en skål når...? Alle unntatt 4 av dem ikke er røde og Alle unntatt 4 av dem ikke er grønne og Alle unntatt 4 av dem ikke er gule. Svaret her var seks??? Ingen forklaring på hvordan man kom frem til 6 eller hvorfor det i Deres svar tydelige logiske brister og en norsk som var litt ute å kjøre.

ALLE UNNTATT 4 av dem IKKE ER..... setter ingen logisk parameter for hvor mange ALLE virkelig er. FOR DEM SOM IKKJE FORSTÅR DETTE.....:

NÅR alle, UNNTATT 4, IKKE ER røde, kan det kun dras tre logiske slutninger:
det finnes 4 eller flere, blant de 4 kan det finnes røde og at det i antallet over fire ikkje kan finnes røde

NÅR alle, UNNTATT 4, IKKE ER grønne, nå kan det dras to logiske slutninger til:
blant de 4 kan det finnes grønne og at det i antallet over 4 ikkje kan finnes grønne

NÅR alle, UNNTATT 4, IKKE ER gule, også her kan det dras to logiske slutninger til:
blant de 4 kan det finnes gule og at det i antallet over 4 ikkje kan finnes gule

summering av logiske slutninger vil bli:
Det finnes 4 eller flere og i antallet over 4 finnes ikkje røde, grønne eller gule. Riktig svar er altså 4 eller flere.

Min oppfatning blir som følger:
Vi trenger definitivt et kunnskapsløft for folk som uten å tenke seg om bruker tredve kroner på å svare feil på en oppgave som é en eneste stor logisk brist. Likeledes fordi at det i det hele tatt finnes mennesker som har så mye penger at de kan sløse dem vekk på slikt tull bare for å kanskje vinne noe de tydeligvis hadde fra før... en mobiltelefon. De burde heller fått inndradd mobiltelefonen for inntekt til sultrammede i andre deler av verden.

Plattgatter 29'

dsc04280