Ta deg en kake Sylvia Brustad!

NRK's nettsider kan man lese at fra neste år skal tobakk, sigaretter og snus gjømmes under disken. Ute av syn, ute av sinn! Det é no en gang bare drittpreik. Hvis det é slik pengene forvaltes her i landet, é det faen meg ikkje rart at malingen skaller av på veggene på sykehusene der folk ligger for å bli friske. Det é heller ikkje rart at sykehus-køene vokser for dem som ikkje har råd til å kjøpe behandling av "kommerse" institusjoner.

Ka med det mest økende problemet i dagens samfunn, fedme? Det hjelper så lite at det é slutt på kakeservering på tinget for skattebetalernes penger. Skal 4-5 reoler med sjokolade og chips, et par frysedisker med is og næringsfattig pizza og selvfølgelig en reol med brus og saft som ikkje é sukkerfri under disken også? Disse é ubønnhørlig plassert for at unge og voksne skal måtte gå forbi for å komme til "ordentlig" mat. Hvis Sylvia Brustad ser røyk og snus hele tiden i dagligvarebutikker, så é det tydeligvis nokke galt med synet. Og så vidt så eg vet é det faktisk bevist at synet påvirkes negativt av følgene ved overdrevet sukker-inntak.

Ka med all reklamen for brus, sjokolade, is, salte og sure drops og andre varer som é lite matnyttige men rike på sukker og fett og av den grunn helseskadelig? Ikkje det bedre å ta et lite tak der? Barn og unge é det tross alt ulovlig å rette reklame mot. Spørsmålet blir da: Kem é det som ikkje retter reklame mot barn og unge? MacDonalds og Burger King? Til og med statseide bedrifter retter sin reklame mot de sarte sjelene fordi de vet at der é det lettest å påvirke og reklamen gir størst uttelling.

Og så alkohol då! En reol med øl og brennevin for de som bare é 18 og enda ikkje kan kjøpe på polet. Ja, du leste rett! Ferdig miksede drinker med brennevin selges faktisk til de under 20 år på Rema 1000, Rimi osv. Hjelper lite at det é utblandet. Det bare skjuler den faktiske brennevins-smaken. Man trenger bare ta et par ekstra for å få samme virkning som om man hadde kjøpt det på polet. Under disken med det!

Så é vi komt til polet (med stor p)!

Vinmonopolet er en moderne butikkjede som legger vekt på service, samfunnsansvar, godt vareutvalg og kostnadseffektivitet. Visjonen er kvalitet og ansvar i ...(sakset fra Google-søk på vinmonopolet as)

Der har de tydeligvis tatt et skritt i feil retning. Selvbetjent med alle varer plassert i sjarmerende høyde for både barn og voksne. Det hender eg går inn der, men vanligvis ikkje! Eg kommer alltid ut med en flaske vin mer enn eg i utgangspunktet hadde tenkt. Før, i "gamle" dager, var det litt vanskeligere. Då måtte vi først sjekke prislisten hvis vi var så heldig å finne en. Etterpå måtte vi henvende oss til personalet for å få det vi trengte og vedkommende måtte bakom reolene for å finne det frem. Det var litt spenning den gangen. Var de tom for Jameson eller... Hvis man etterpå følte man hadde glømt nokke, giddet man ikkje stille seg i køen en gang til. I dag kan man faktisk strekke ut armen mens man står i køen og ta en flaske brennevin til. Samtidig som polet ser ut som en stor reklameplakat og alkoholreklame é forbudt. Og såvidt som eg vet, é polet statseid.

Biler og motorsykler tar ikkje bare livet av dem som é avhengig og/eller har brukt de gjennom hele livet, men også tilfeldig forbipasserende. Likeledes skiller ikkje disse mellom ung og gammel. Statistikkene her forteller heller at jo yngre, jo større risiko for livsvarig lemlestelse eller død. Likeledes må det sies at det é vanedannende å kjøre. Det é i hvert fall fælt få gående/syklende bilister. Og noe særlig sunt å kjøre é det heller ikkje. Samfunnsmessig rammer problemene alle rundt i like stor grad som det rammer de som é "avhengig". Trafikken i dag é også den direkte årsak til at røykerelaterte sykdommer rammer spebarn. Voksne som aldri har røykt i hele sitt liv har "gått bort" som følge av røykerelaterte sykdommer. Skal man ikkje putte biler og motorsykler under disken også? Sammen med lastebiler, gravemaskiner, trailere, traktorer, såmaskiner, fly og en romferge kanskje?

Nei Sylvia, du kommer ikkje til å bli gjenvalgt. Dine fedmeproblemer har visst blokkert for blodomløpet til den tenkende delen av hjernen din. Rote rundt med fillesaker når det virkelig trengs et tak mot f.eks. aggressiv markedsføring rettet mot barn og unge. Det é faktisk et helseproblem i dag med måten det markedsføres på. Psykologisk "riktig" reklame for å få folk til å føle seg uvel eller utilstrekkelig hvis man ikkje bruker/spiser produktene det reklameres for. I tillegg får man giftstoffene i trykksakene som reklamebransjen spyr ut i tusen tonn pr. uke. Om ikkje de går på helsa laus direkte, så indirekte via Moder Jords økologiske ubalanse. Og så har vi alle helse-institusjonene som går med "underskudd". Kan man virkelig sette et pristak på ka det skal koste å få uheldige arbeidstakere i landet på fote igjen?

For ca. ett år siden fikk eg svar på en direkte henvendelse til departementet etter at eg hadde besøkt en venn på en nedsarvet psykiatrisk avdeling ved Haukeland Sykehus. Tilstandene på avdelingen var så elendige at bare et strøk med maling hadde gjort susen. Som eg skrev i brevet, det kunne ikkje forventes at psykiatriske pasienter skulle bli friske under slike bedrøvelige forhold og eg ville heller ha en vedlikeholdt sykehusvegg enn en ny kilometer med asfallbelagt vei. I svarbrevet ble det skrevet at det var full oppmerksomhet rettet mot dette og at det jobbes konstant med å bedre helseforetakenes økonomi, men det har visst blitt blokkert av et kakestykke det også. Sykehusene har fremdeles ikkje råd til å rehabilitere bygningsmassene. Akkurat som skoler og andre offentlige bygg! Norge går så det suser, mens offentlig bygningsmasse forfaller.

Og Sylvia Brustad synes det é viktig å bruke penger på å plassere vanedannende skadelige substanser under disk. MEN, bare to av de! Har du sluttet å røyke Sylvia? Det é nemlig de som é de mest fanatiske ikke-røykerne! Du é herved puttet inn i kategorien "Vetlause Politikere".

VOLDTEKT Ja til et fargerikt fellesskap?Flerkulturelt skal det være! Men å akseptere at andre kulturer opptrer på annet vis overfor kvinner som i stadig større grad kler seg som horer på Reperbahn og Red Light District skal vi ikkje. Då skal vi tviholde på den norske kulturen som overhodet ikkje é nokke bedre enn andre når det kommer til voldtekter. Vi bare voldtar i det skjulte (heme eller på fest) i stedet.

Debattene rundt den siste tidens overfalls-voldtekter glemmer totalt å fokusere på menns rettigheter. I dag, på selveste kvinnedagen, kan man virkelig lure på kjønnskampen og retningen den har tatt. Likestilling..... finnes det? Kor é mannsdagen då?

Menn skal liksom bare godta at kvinner kler seg utfordrende. Men spørsmålet blir då kem de utfordrer? É hensikten å kle seg seksuelt opphissende for menn? Hvilke rettigheter har då menn? Skal ikkje menn få bevege seg fritt uten seksuelt press fra kvinner? Vi klasebombes også av bilder med mer eller mindre påkledde kvinner i alle medier. Enorme mengder bilder é lagt ut på ethvert nettsted. De é til og med lagt på nett av kvinner sjøl. Dermed har kvinner sjøl en stor del av ansvaret for å "sexifisere" seg. Finnes det overhodet noen kvinner som tar hensyn til menn sånn som utviklingen går? Jaja, bortsett fra de som kler seg utelukkende for å få menns oppmerksomhet for en kveld eller natt då...

Menn vil ikkje bli bombet med bilder av halvnakne løsslupne kvinner. Det ødelegger spenningen og fantasien rundt kvinnen og ur-instinktene blir ustanselig kuet til frustrasjonens rand. Det kan virke som om kvinner ikkje tenker på annet enn å bruke urkreftene for sin egen vinning, uten å tenke på hvilke konsekvenser det har for menn. I klesveien skriker de kom og pul meg, men skjer det skriker de voldtekt. Kem bryr seg om bagateller som motstridende signaler sendt av kvinnene sjøl?

Bryr kvinner seg om hvilke signaler de sender til omverden? De fremstår mer eller mindre som kyniske egoister. I vestlige land der forsøpling av natur og sinn i stor grad har gjort at alle sånn noenlunde har lært å kue sine urkrefter, går det sånn noenlunde bra for kvinner å fare frem på en kynisk måte. Når vi så skal ha et fargerikt fellesskap der menn fra fjernere himmelstrøk, som er i mer kontakt med urmennesket (og/eller har en annen kulturell oppfatning av klær) skal prøve beholde sin identitet og kultur, blir det store konflikter rundt den vestlige klesstilen. Og kvinnene sjøl driter tydeligvis i dette. De til og med går så langt å kalle det en rettighet, tar det inn som en del av likestillingskampen å få kle seg så uanstendig de vil. É ikkje det hensynsløst? Kvinner har i dag et tredje skjult våpen i sin krig. Det går på å skjule minst mulig. De to første var tårer og sminke...

(mesteparten er utdrag fra et foredrag i mannafronten)

UNNSKYLD BIMBOER og alle andre for den saks skyld

Har vært borte en stund og når jeg så logger på igjen ser jeg at kommentarene på to av mine innlegg ser ut som debatt-forum i en avis der man ville avskaffe demokratiet. Har derfor funnet ut at det beste é å bli voksen og unnskylde seg.

Unnskyld til alle bimboene som é så overfladisk, selvsentrert, ekshibisjonistisk og lite intelligent at de absolutt må ligge ut bilder av seg sjøl i undertøy eller halvnaken med sine silikon-infiserte pupper og feite bakender struttende rett i trynet på mindreårige som skulle være så uheldige å blogge på et sted som ikkje omfattes av noe kjent pornofilter. Beklager samtidig for å rive i stykker dokkars illusjon om at dokkar é så gode forbilder for andre og en nødvendighet for menneskeheten at det å pøse ut med bilder, fra såkalte "fotoshoots" der dokkar tar betaling for å kle av dokkar, é et "must".

Beklager også så mykje til de bimboene som liker shopping, mote og reiser for at eg faktisk forstår at dokkars overforbruk av sminke, klær, reiser osv. é hovedgrunn til at barn og slaver i andre deler av verden har arbeid og at vi får mindre strømregninger som følge av at det globale miljøet går til helvete og det jevnt over blir varmere i været.

Til alle "fans" som é så nysjerrige, underdanig og/eller ikkje ønsker å være seg sjøl, men noen andre i stedet. Beklager så mye at eg ikkje skjønner at dokkar driter i det skadelige ved å drive forskjellsbehandling og sette noen mennesker høyere enn andre. Beklager også til foreldre av slike "fans" for at de som mentorer og forbilder for sine barn har sviktet totalt. Når alt kommer til alt é det fans og andre med en såkalt sunn nysjerrighet som sørger for at de som jobber i blader som Se og Hør og paparazzier som fotfølger folk på liv og død får sin betaling og kan fortsette sitt sladder-arbeid.

Beklager også for at eg forstår, at alle pr-kåte b-kjendiser og lokale helter som føler behov for å bombardere sine "fans" og samtidig alle andre med all mulig skitt for å vise frem sine ugudelige skikkelser i tide og utide, ikkje gjør dette i god samfunnsånd men for å skape mest mulig blest rundt seg sjøl eller av panisk redsel for å bli glemt fordi de ikkje har noe mer meningsfyllt å bidra med. Likeså må eg også få si unnskyld for at eg ikkje skjønner korfor de føler seg støtt av en som ikkje har noen respekt for deres egosentriske fremgangsmåte.

En spesiell unnskyldning går til alle dyslektikere og kvinner som ikkje engang klarer å lese det eg faktisk skriver, men tilegner det helt andre meninger ved hjelp av sine elendige lesekunnskaper (det trengs virkelig et kunnskapsløft) eller det velkjente fenomenet å lese mellom linjene. Dokkar har min dypeste medfølelse for totalt å mangle evnen til og forstå at en spade é en spade.

Til slutt vil eg også rette en generell beklagelse til enkelte kommentatorer for at eg ikkje é en sur, gammal, dvask og ensom gubbe som irriterer seg over alt, men en opportunist mot dem som ikkje har intelligens og/eller moral nok til å skjønne at de med sin uendelige forsøpling av både moder jord og unge sinn é istand til å utføre det ingen verdenskrig ennå har klart: Nemlig å gjøre moder jord ulevelig for alle som måtte være så uheldig å bli født i fremtidige generasjoner.

Og til dem som overhodet ikkje har forstått konseptet med trykkefrihet og retten til egne meninger, dra te hel..te. Man blir ikkje selvstendig av å prøve og være make til alle andre, men av å tenke sjøl og gjøre seg opp egne meninger basert på egne erfaringer. Så intet godt kommer ut av å følge en flokk uansett hvor trygt det enn føles. Då kan dokkar like godt bosette dokkar i et diktatur...

Tusen takk for oppmerksomheten og ha en fortsatt god dag!

Uuuhh, slag UNDER beltestedet...

Dette é ment for å være til Maria som ikkje la igjen url på sine kommentarer og dermed é bortimot utilgjengelig.

Og eg "som fremstiller meg som så jævla smart"... kritiserer ingen for trangen til å eksponere seg selv i en blogg og kan dermed ikkje se noen ironi i dette. Min hensikt med blogging står fremdeles ikkje klart for meg i skrivende stund. É faktisk ganske fersk på området. Men det é vel også hensikten med slike blogg- steder. Slippe til amatørene! Selvfølgelig blir man litt irritert over andre bloggere som ser ut til å ha mykje større vyer, nesten profesjonelle, for sine blogger. Dette skaper nemlig ofte trafikk-kaos på nettet, og man møter problemer når man endelig har ånden over seg og skal blogge litt. Fokus forsvinner og det samme gjør det man egentlig skulle skrive. Da blåser man ut litt steam i stedet.

Kan du se ironien i å kritisere meg for å kritisere andre? Vet du egentlig hva ironi betyr? Vet du hvor mange typer ironi det finnes? (spørsmål gjelder også Helga Victoria) Fint, da kan du lese innleggene mine på nytt og kanskje definere hvilken type som é brukt i de forskjellige... så til slutt kan du få læreren din til å rette det hele (egentlig é du gammel nok til høyskole-nivå og da heter det foreleser, du får ta hovedoppgaven i ironi). Eg går ut ifra at dokkar har internett på skolen...

Dine kommentarer til to av mine innlegg forteller faktisk mer om deg enn hva hele min blogg til sammen forteller om meg og mitt sosiale liv.

Litt om deg:
20 år og verdensmester. Forstår deg tydeligvis mer på musikk enn en som har vært skapende og utøvende musiker lengre enn du har levd og innenfor flere sjangre enn du har fingre. Du é helt inne på alt som har med generalisering å gjøre ("alt eg gjør é å klage og syte"). For øvrig kalt bås-setting på norsk (men det visste du vel). Når det gjelder Crash, omtalte programlederen det faktisk som punk, det ble ikkje nevnt noe annet idet eg "zappet" forbi del-finalen i MGP. Og forbi ville eg, livet é for kort til å kastes bort på dårlig "mainstream". Hadde du lest et av innleggene, som omtaler meg, burde du faktisk forstått at eg ikkje har musikk som hobby, men som livsstil. Og en ting til lille venn, eg vet bedre enn en fjortis og vil selvfølgelig ikkje legge ut mykje om meg og mitt liv. Tar i stedet opp en del sære emner for å gjøre tidtrøyte mer psykologisk interessant. For øvrig é det en himmelvid forskjell på hat og kritikk.

Når det kommer til det engelske uttrykket bimbo, kan det se ut som om du é en av de som utelukkende legger noe negativt i det (kan være en fare for at du é blond eller bleiker håret, så hårsår som du fremstår som). Du é vel også en av de som skal skrive om alle eventyr, sanger og bøker fordi de inneholder ord som neger, hottentott og østlending (les; svenske i asyl, vestlendinger bruker det som skjellsord i diskriminerende forstand). Hadde eg bare omtalt kvinner (følg med Rafiq) hadde eg brukt ordet bimbette. Hadde eg vært spøkefull, hadde eg brukt uttrykket Body Impressive, Brain Optional. Men, tilbake til ironi...

Når det kommer til argumenter og mot-argumenter vil jeg bare si at enhver aksjon får en tilsvarende reaksjon. Gidder ikkje å utdype det mer for en intelligent 20-åring som deg. Når det gjelder setningsoppbygging tar eg meg kunstneriske friheter (les; skriver på dialekt/talemåte). Eg blogger ikkje for læreren og é ferdig med min avhengighet av å få gode karakterer! Og du som é tjue år og skriver bedre enn meg... kan du underbygge den påstanden? Eller foretrekker du å være totalt anonym? (hvilket é bortimot umulig siden ip-adressen é som en datamaskins fingeravtrykk på nettet) For øvrig kan det være du é flink i norsk, men norsk preger også det lille eg har sett av engelsken din.

Og til slutt en kommentar til alle drittsekkene som ikkje har råd til egen maskin, men gjentatte ganger slenger drit anonymt (gjelder deg også LiZa):

Beklager så mykje at dokkar føler dokkar støtt, men kommentarene dokkars é så intelligente at Karpe Diem bare rotfester seg enda mer på bimbo-listen.

Ha en fin søndag!

En Bimbo é død!

Nei, no har eg nesten glømt å drikke kaffen min. Hele nettet é sprengt. "Kommerse" og bimbo-bloggere som absolutt skal kommentere en bimbos død og gi henne en siste hyllest. Og ikkje skjønner de at det nettopp é idolisering og fotfølgelse som gjerne fører til store problemer for mennesker og dermed også tapt livskvalitet. Slike mennesker dør gjerne ung sjøl om 39 år må sies å være en anseelig alder for en dame med Anna Nicoles livsførsel. Andre ender gjerne sitt liv tidligere som følge av eksponeringspresset. Overdoser, alkoholisering, mord, sjølmord og livstruende sykdommer é hovedsaklig dødsårsaker til mennesker som opplever et medie-press og en overeksponering som følge av kjendis-status.

Stakkars det lille barnet som har mistet sin mor, men kanskje det var til det beste. Kan ikkje tenke meg en normal og sunn oppvekst for et barn med Anna Nicole som mor. Og bimbo var hun pr. def. Lite intelligent å sette seg sjøl i en slik situasjon når hun en gang i fremtiden skulle ha barn.

Alle vet konsekvensene av kjendis-status, det é godt dokumentert. Allikevel utsetter man seg for det. Særlig unge kvinner har lett for å søke mot den statusen fordi det frister med anerkjennelsen det gir. Og likeledes frister det med pengene man kan tjene på en slik måte. Men, Curiosity killed the cat! Man kan like gjerne bli narkoman direkte. Det har man tross alt langt på vei begynt å debattere rundt for å lage en fungerende avvennings-institusjon. Men kjendis-status, som virker som narkotika og gjerne tar livet av mennesker alt for tidlig, finnes det ingen avvennings-institusjoner for.

Det é ikkje engang debattert som et økende problem at unge gjerne søker etter statusen for anerkjennelse og sin egen selvfølelses del. Heller ikkje de negative konsekvensene som at unge gjerne føler seg utilpass i samfunnet grunnet all eksponeringen av "vellykkede" kjendiser i reklamen é et debatt-emne i helse-Norge eller på det politiske plan. Økende antall sjølmord, narkomane og prostituerte som følge av reklame-press, é og et lite debattert emne. Det økende presset mot de unge i dag é rett og slett en følge av kommersialisering av samfunnet fra "næringslivets" side. Og næringslivet i dag fremstår som kynisk og umoralsk. De benytter seg fullt ut av idolisering og den reklame-verdi det har. Dette uten å ta ansvar for følgene de utsetter sine barn for.

Idolisering kan likestilles med å gi noen andre et narkotikum som det ikkje finnes en kur for. Folk som driver å idoliserer andre kan likestilles med PUSHERE. Idolisering stinker! Det samme gjør næringslivets reklamer...

CRASH

spiller tydeligvis pønkrock ifølge de store mediene i Norge. Det é leit å se og høre at de har så liten peiling på musikk de som é ansatt i mediene for nettopp å drive dekning av kulturelle stevner som MGP.

For det første skrives det PUNK, ikkje pønk som journalistene forenkler det til. Og punk é like fullt en livsstil som musikk. Bandet CRASH har bommet totalt hvis de definerer seg som et punk-band. Det de fremførte på TV var mer skate-core, en amerikansk musikk-art som brukes mye i sports-arrangementer og sports-videoer.

Punk é brutalt, rått og lyrikken går stort sett ut på anarki.

Medie-Norge må skjerpe seg! Det é bare latterlig å se kor dårlig kunnskap journalister og medie-folk har. Kunnskapsnivået innenfor mediene é så lavt at det virker som om alle som stryker på skolen havner i dette yrket. De som i dag jobber i mediene fremstår som en gjeng med pr-kåte "wannabe's" som bare é ute etter kjendis-status. Det de egentlig skulle hatt var lønns-kutt.

Det handler om ære...

sier fengslede gjengledere. Hvilken ære då? De sitter jo i fengsel.

Det é ikkje mykje ære i å komme til et land og ikkje innrette seg etter landets kultur og regler. Det é ikkje mykje ære i å bli ønsket velkommen et sted for så å gi vertene en på trynet. Det é overhodet ingen ære i kriminalitet.

Det kan virke som om mange har misforstått og satt ære i sammenheng med det å ha mykje jordisk gods som store BMW'er, store gullkjeder og et hus fullt av strømsløsende teknologiske ting. Dette kalles kapitalisme og é ikkje særlig ærefullt. Kapitalisme é skapt av folk som undertrykker andre for egen vinning. Vi har endel glimrende eksempler på kapitalist-svin i dette landet og har kjempet mot dem i gjenger kalt fagforeninger for å bedre våre kår, men aldri blitt kriminelle gjenger nettopp fordi det ikkje é noe særlig ære over det å være kriminell. De som har gjennom årtier kjempet gjennom fagforeninger é de eneste som har kjempet en ærefull kamp.

Det kan virke som om mange har misforstått og satt respekt i sammenheng med det å undertrykke andre mennesker for å oppnå frykt. Respekt handler om gjensidighet. Om det å være med-menneske. Den eneste måten å få respekt på, é å behandle alle andre med respekt. Man skal behandle alle likt uansett tilhørigheter som alder, kjønn, rase og religion. Da nytter det ikkje å skyte villt rundt seg med våpen for så å stikke av å gjemme seg for følgene av det man har gjort i en gjeng. Slike mennesker kaller man for pyser og de oppnår aldri respekt. Konsekvensene av slike pyse-handlinger fører til diskriminering og hat, aldri respekt.

Ære og respekt kan ikkje kjøpes! Derfor har kapitalist-svin gjerne lite venner. Gode venner VIL gå gjennom ild og vann for en, ikke fordi de på grunn av en eller forpliktelse i form av en gjeng-kodeks.

Ære og respekt kan ikkje stjeles! Derfor vil alltid gjeng-medlemmer bli skydd som pesten og aldri bli endel av det gode fellesskap. I vårt samfunn blir kriminelle gjenger derfor sett på med gru og skam.

Det é ikkje tøft å stjele!
Det é ikkje tøft å dø!

Overvåkning via Windows Vista???

Skulle ikkje forundre meg om det har gått så langt som artikkelen på nrk.no antyder. For dem som ikkje visste det har Microsoft lenge kunnet hente informasjon fra innholdet på harddisker på personlige datamaskiner. XP home har til eksempel to trojanere som installeres med operativsystemet. Disse har til hensikt å finne ut om XP é lovlig, samt og samle informasjon fra harddisken om det som blir lastet ned fra Microsoft av oppgraderinger. MEN, de kan like enkelt bli brukt til å hente annen informasjon fra din harddisk. Likeledes fylles maskinen med "sikkerhets-oppgraderinger" som stort sett ikkje har annen hensikt enn å gjøre maskinen tregere så man faktisk til slutt tror at man trenger en ny/bedre maskin. Forretningsmessig genialt men etisk forkastelig. Noen "virus-makere" har også forkledd sine ulver som sikkerhets-oppdateringer og overvåker nettet slik at man like gjerne kan få disse falske oppdateringene sammen med de ekte.

Sikkerhet ivaretas best ved å installere en brannmur og et antivirus-program fra et seriøst selskap. Slå av automatiske oppdateringer i XP, og konsekvent nekte alle tilkoblinger til og fra nett som ikkje har noe med svchost.exe og gjøre eller andre programmer man vil ha til å fungere på nett. Selv om man slår av automatiske oppdateringer vil disse nemlig bli lastet ned på maskinen før eller siden av de trojanske samarbeidspartnerne til Microsoft. Disse kan fjernes ved å scanne med foskjellige programmer for fjerning av Spy-ware og Ad-ware. Etterpå kan programmene fjernes, fordi det med en god brannmur og  et  godt antivirus-program skulle være tilstrekkelig sikkerhet mot inntrengninger. Så sant man ikkje beveger seg på nettsteder med "skumle" hensikter, også på godt norsk kalt pornosider. Der bør man slå av alt av scripts, active-x osv. og ikkje minst mediaplayer.

BRUK ALDRI Microsofts Explorer for nettsurfing da dette é den største sikkerhetslekkasjen for enhver PC. Det finnes programmer som é gratis og mykje mer sikker som f.eks. Mozilla Firefox. En god ide til kan være å erstatte mediaplayer med Real Player e.l.

Sikkerhet på nett går ganske enkelt ut over frihet på nett. Hvis man ønsker full frihet, går det aldri å helgardere seg mot infeksjoner på PC'en. Akkurat som man ikkje kan helgardere seg mot å bli påkjørt av en bil hvis man vil bevege seg fritt ute. Men å stoppe Microsoft é fremdeles mulig. Det kommer tydeligvis til å bli mye verre med Windows Vista. Da blir det en mykje lengre studie å redde seg fra overvåkningen. Tror faktisk at eg trenger det "sparket bak" for å satse på å lære meg et annet operativsystem.

Takk til Microsoft, måtte du dø med Vista!