22/7 Demokrati, åpenhet og terror...

Vel, eg har tygget ett år på denne hendelsen og synes etterhvert at det har vært mer farse og løgner enn demokrati og åpenhet til tross for at rettssaken mer eller mindre gikk på riksdekkende TV. Mer eller mindre, fordi deler av rettssaken ble rett og slett sensurert. Og da tenker jeg på Breivik sjøl. Ingen skulle høre hans "manifest" eller la han få en "talerstol" gjennom media. Hans meninger ble rett og slett undertrykt.

Terror = Rock


Definisjonen slår fast at hensikten må være å spre frykt. Det bør etterhvert ha kommet tydelig nok fram i lyset at dette ikkje var hensikten. Likevel fortsetter både media, rikspolitikere og folk i alle andre sammenhenger å bruke begrepet terror. Begrepet é no like så utvannet som rocke-musikk... Det har også vært med å styre fokuset i totalt feil retning og gir alt et preg av skremselspropaganda i stedet for å vise seriøst hvordan man burde behandle slike uønskede elementer som Breivik. Lukk døren og sveis den igjen...

Åpenhet = psykologisk behandling


Det eneste som har vært "åpent" é en sensurert farse av en rettssak der "vitner" i øst og vest skulle vitne om totalt irrelevante skuddskader og om hvordan de opplevde hendelsen. Fyren é og blir skyldig. Til og med tatt på fersken... ingenting har noensinne vært mer åpenlyst enn skyldspørsmålet i denne saken. Ka faen skulle man då med vitner? Retten skal ta stilling til skyldspørsmål, straffetilregnelighet og straffeutmåling. Ikkje brukes som et behandlingsapparat for de som måtte oppleve psykiske traumer som følge av hendelsen. En svindyr rettsak som man i åpenhetens navn ikkje har sagt til samfunnet kor mykje de har betalt for gildet... Penger som heller kunne gått til noe fornuftig som å styrke helsetilbudet innenfor psykiatri istedet for å kutte slik det i realiteten har blitt gjort det siste tiår.

Demokrati = politisk desinformasjon


Her kommer vi til kjernen! Vi har dessverre IKKJE DEMOKRATI i vårt land. Politikerne danser etter næringslivets pipe når det kommer til økonomisk politikk. Næringslivet driver utstrakt korridorpolitikk (lobbyvirksomhet) daglig, mens menigmann bare har mulighet til å påvirke hvert fjerde år gjennom noe så fjernt som å velge mellom partier som lar seg styre av næringslivet. I tillegg ministre og stortingsrepresentanter som har omgangskretser som omfatter de "ressurssterke". Mens andre land ser til det gamle Norge om hvordan man har styrt unna den siste økonomiske krisen, driver politikerne våre å løser opp alt det gamle Norge og slepper finansinstitusjoner og banker mer og mer løs.

En statsminister, fra ett arbeiderparti, som aldri i hele sitt liv har gjort et ærlig stykke arbeid sto rundt denne tid i fjor og sa noe sånt som at vi skal svare på "terroren" med mer åpenhet og mer demokrati. Et demokrati som til tross for 3 strake NEI til EU hopper høyere enn noe EU-land når Brüssel sier hopp. Rikspolitikere som regelrett gjennom landssvik har tilknyttet oss et Schengen/EØS-samarbeid som binder oss til akkurat det vi sa nei til. Og for hvem? Jo, nettopp for et næringsliv som gjennom lobbyvirksomhet har manipulert politikerne.

Har det blitt mer demokrati? Har det blitt mer åpenhet?


Til det første må man bare si nei! Vi har det diste året fått effektuert nok et EU-direktiv. Hvilket betyr at det man gjennom folkeavstemming har sagt nei til flere ganger blir trøkket nedover hodene på oss. Enhver regjering- og stortingspolitiker som har vært med å framforhandle både Schengen og EØS-avtalen har solgt oss ut. Og demokratiet har blitt sterkt forringet. Hadde disse avtalene blitt gjort like etter 2. verdenskrig og uten folkets velsignelse, ville hver og en i disse prosessene blitt tiltalt for landsforræderi og hengt.

Til det andre må vi også si NEI. Til tross for en åpen farse av en rettsak. Denne var sterkt sensurert som ikkje vitner om åpenhet. Likeså innføring av et direktiv fra EU som gjør det mulig å drive enda mer overvåking. Og i lys av de siste dagers hendelser i Oslo med romanifolk, hvilket innvolverte politikere fra både bystyret og i rikspolitikken og ikkje minst den vanlige nordmann, é det overhodet ingenting som vitner om åpenhet der i gården.

At Breivik angrep kjernen i politikken é lett og forstå grunnet deres landssvik. At politikerne i etterkant av et slikt angrep står og priser vårt demokrati viser bare hvor lite evne de har til å oppfatte signaler og lære av sine feil. Et demokrati som de sjøl é iferd med å rive istykker. Nettopp fordi broilerne på tinget og i regjering ikkje tar inn lærdom og mistolker eller direkte manipulerer en hending slik at de kan bruke den i sin politiske agenda, VIL det framtvinge flere aksjoner i fremtiden. Så dagens politikere setter sitt folk i fare ved å manipulere virkeligheten og lyge til sine "velgere". For slik vårt samfunn utvikler seg produserer vi bare enda flere ustabile personligheter som Breivik.


For første gang på over 20år...

har eg sett en fotballkamp. En hel fotballkamp og mer til. Fotball é nokke eg har ansett som korrumpert av penger for lenge siden. Det handler nemlig ikkje lenger om by mot by og patriotisme. Det har heller aldri handlet nokke særlig om idrett (siste fotballkamp eg så "live" gikk nemlig spillerne av banen og tente seg en røyk, det var Brann-Molde).

 

NEI, i dag handler det hele om penger. Det laget som har mest penger kan kjøpe de beste spillerne. Tenk, menneskehandel... Og uforskammede høye lønninger til spillerne som ikkje gjør nokke annet enn å leke en heller unyttig lek.

 

Vel, nok en kveld med elendig TV-tilbud, som vanlig, litt  "zapping" med fjernkontrollen og vips så var NRK2 med VM i fotball for damer der. Det minnet meg litt om disse røykende fotballspillerne fra siste live-kamp eg så. MEN, en ting var litt sært. USA mot JAPAN.

 

Udisiplinerte USA mot en kultur som har dyrket disiplin flere tusen år før USA ble oppdaget og man tok til å utrydde urbefolkningen. Til tross for sine heller pinglete skuddforsøk klarte japanerne å få ballen like mange ganger i mål som de store sterke amerikanerne (som alle vet é en broket flokk med innvandrere fra diverse verdensdeler). Ekstraomganger måtte til og straffekonk til slutt. Så de som hadde brukt enorme summer på å få billett til VM-finalen fikk virkelig valuta for pengene. Og det trengte de. De fleste var nemlig amerikanere og ble snytt for den "spådde" seieren. DISIPLINEN SEIRET.

 

Ska eg nokken gang se en fotballkamp igjen, skal det være dame-fotball. Ikkje en haug med brautende idiotiske mannfolk som spiller teater og sparker bein under hverandre for et honorar som de aldri noengang kommer til å bli verdig.


NRK - Om produktplassering og reklame!

Kaffiiii, røyk og litt Ni-timen på NRK P1 (siden det åpenbart é den eneste kanalen som é oppe å går på nettsendingene i dag).Og i forfengelighetens navn har kommersialiseringen av NRKs programtilbud strukket seg langt og lenger. Ni-timen é ikkje det den engang var tydeligvis!

Film-anmeldelser av tydelig subjektive film-anmeldere og produktplasseringer i form av intervjuer med sjøldefinerte eksperter fra det blomstrende næringslivet i den suppen de kaller for Tigerstaden.

Først var det skrubbekrem som selvfølgelig var "ytterst nødvendig for at man skulle føle seg vel i bikinien", sa en eller annen teit Oslo-bimbo fra et navngitt kvinnemagasin og som angivelig var ekspert på velvære. No bruker ikkje eg bikini, men kjenner endel som gjør det. Og noen av de ville aldri følt seg vel i en bikini uansett om de skrubbet året rundt, mens andre gjerne stuper i bikinien med en gang solen viser trynet sitt i Bergen. Og det eneste de har skrubbet seg på nokken gang é kneet.

Det neste som var et absolutt must var selvbruningskrem. Nevnte bimbo poengterte her at 95% av hudens aldringstegn var et direkte resultat av solen. Og den angivelige selvbruningskremen skulle altså forhindre dette fordi man da hadde fått et grunnlag til å sole seg mer. Då tenkte eg at denne dama må jo ha basert all sin kunnskap på reklame og/eller kvinnemagasiner.

Solbrent kan man bli uansett om man é aldri så brun. Til og med negre (unnskyld uttrykket) blir solbrent. Og til alle de stakkars hjernevaskede som tror at det tar lengre tid å bli solbrent fordi man på forhånd é brun: blææææh. Dokkar har blitt lurt. Det tar bare lengre tid før det syns.

Videre har vitenskapen advart mot selvbruningskrem av to enkle grunner:

1 Mange selvbruningskremer é giftig hvis de slippes ut i naturen, noe som skjer når man bader, ligger i gresset eller tar en dusj. Men det gjelder jo også solkrem med UV-filter. Der é synderen selve UV-filteret. Altså selve grunnen til at man ska smøre seg med kremen. Så i så måte é jo ikkje selvbruningskremen unik, bare litt ekstra belastning for miljøet.

2 Den andre grunnen til advarselen mot selvbruningskremen é nettopp den psykologiske effekten at man faktisk tror at man blir mindre solbrent fordi man angivelig har et grunnlag.

I tillegg må det også ADVARES MOT bruk av selvbruningskrem grunnet problematikken rundt allergifremkalling og hormonforstyrrelse. <<IMS har undersøkt selvbruningskremer fra Biotherm, Clinique, Lancôme, Lavera, L'Oréal, Matas, Nivea, Body Shop, The Organic Pharmacy og Vichy. Blant de problematiske stoffene de fant var Cyclopentasiloxane, som står på norske myndigheters liste over prioriterte miljøgifter, og parabener, som mistenkes å ha hormonforstyrrende effekter.>>

<<INGEN SELVBRUNINGSKREMER VAR UTEN PROBLEMATISKE STOFFER>>

Eg prøvde å finne en annen kanal som virket, det var umulig. NRK har satset på
en Microsoft-plattform. Og alle PC-brukere med en dags erfaring vet at
Microsoft som operativsystem lever sitt eget liv overalt kor man
lar det styre den digitale verdenen.

Og Microsoft, med sine dokumenterte 95% av det totale hjemmedatamaskin-
markedet é i tillegg omtalt som det verste som kan skje en datamaskin.
Ikkje engang Alltid Nyheter var oppe å gå!

Uansett slapp eg å høre mer på det kvinnemagasinet som så åpenbart kjørte hardt på kvinners forfengelighet basert på psykologiske virkninger av repeterende mas og reklamens makt.

Eg tenkte bare en ting;
den kjerringen hadde eg aldri klart å bo med uansett kor fiiin hon var. Nag-nag-nag-nag som engelskmenn ville ha sagt det. Og kjerring-tyt har aldri hatt nokke god psykologisk effekt på MENN! Dessuten måtte hon ha hatt et bad på størrelse med stuen min for å få plass til all velværen sin.

Til slutt litt fakta:

Man blir hva man spiser! (les; skjønnhet og velvære kommer innenfra)

Sover man for lite fører det til tidlige aldringstegn!

Får man for lite frisk luft (les; é man for mykje inne), får man en grå og gusten hudfarge!

Får man for mykje frisk luft (les; vær og vind), utsetter man huden for unødig slitasje!

Kjører man for mykje bil, blir man lat, i dårlig form og daglig utsatt for en høy ulykkesrisiko! Samt at man påfører andre den samme risiko og røykerelaterte sykdommer i form av en stadig synkende frisk luft- kvalitet!

Lar man livet sitt bli påvirket/styrt av reklame og motemagasiner i en eller annen grad, blir man aldri tilfreds! Og det må man være for nettopp å unngå tidlig aldring av sinn og legeme, og ikkje minst for å bli lykkelig.

De
beste vitenskapelig testede solkremer er:
unngå for mykje soling
og skygge/klær.

Har FN blitt en interesseorganisasjon for de rike lands livsførsel?

Etter å ha lest en artikkel på NRK  Verden produserer for lite mat  i dag lurer eg egentlig ka FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, tenker på.

I Norge i dag kastes omtrent like mykje mat som det fordøyes. Altså ca. halvparten av all mat som Norge forbruker kastes og blir liggende å råtne i store hauger. DETTE é den vestlige livsstilen og kan etter min mening omtales som en (p)sykdom.

Ergo kaster 1/3 av befolkningen på Tellus omtrent like mykje mat som de spiser uten å tenke på, eller rettere til tross for at vi tenker på at det finnes nesten 1 milliard underærnærte. Ikkje nok med at vi eter oss feite, men så kaster vi tilsvarende like mykje. Noen som ser noen ganske enkle regnestykker her? Man trenger ikkje gå på skole eller noe kunnskapsløft for å se ka som ikkje stemmer. Vi kaster nok mat til å gjøre ca. 2 milliarder mennesker til feite.

Følgende spørsmål dukker opp i mitt hode:

Kordan kan man unngå økende matvarepriser?
Kordan kan vi unngå sultende mennesker?

Svaret é ganske enkelt.... ET GLOBALT FORBUD MOT VESTLIG LIVSFØRSEL!

Gi oss et kunnskapsløft NÅ!

Etter å ha vært våken noen netter og hatt TV som eneste selskap har dette resultert i MessTV bare for å ha litt bagrunnsmas mens eg har jobbet. Med skrekkblandet fryd har eg registrert at intelligens- og kunnskapsnivået på norske mennesker faktisk må være på bunn. Ikkje bare sender de sms til Nok. 30,-; MEN de kan faktisk ikkje engang regne ut de enkleste regnestykker. Og når noen får beskjed om at de har tatt feil, sender de jammen inn flere forslag til Nok. 30,-. Og som om det ikkje é nok sender de atter inn feil svar til tross for at "programlederne" allerede har både sagt hva svarene ikkje é og til og med vist de svar som é feil på skjermen.

Likeledes é kunnskapsnivåene på "programlederne" også relativt lavt. Når de faktisk kan skrive en oppgave omtrent slik:

Hvor mange nonstop er det i en skål når...? Alle unntatt 4 av dem ikke er røde og Alle unntatt 4 av dem ikke er grønne og Alle unntatt 4 av dem ikke er gule. Svaret her var seks??? Ingen forklaring på hvordan man kom frem til 6 eller hvorfor det i Deres svar tydelige logiske brister og en norsk som var litt ute å kjøre.

ALLE UNNTATT 4 av dem IKKE ER..... setter ingen logisk parameter for hvor mange ALLE virkelig er. FOR DEM SOM IKKJE FORSTÅR DETTE.....:

NÅR alle, UNNTATT 4, IKKE ER røde, kan det kun dras tre logiske slutninger:
det finnes 4 eller flere, blant de 4 kan det finnes røde og at det i antallet over fire ikkje kan finnes røde

NÅR alle, UNNTATT 4, IKKE ER grønne, nå kan det dras to logiske slutninger til:
blant de 4 kan det finnes grønne og at det i antallet over 4 ikkje kan finnes grønne

NÅR alle, UNNTATT 4, IKKE ER gule, også her kan det dras to logiske slutninger til:
blant de 4 kan det finnes gule og at det i antallet over 4 ikkje kan finnes gule

summering av logiske slutninger vil bli:
Det finnes 4 eller flere og i antallet over 4 finnes ikkje røde, grønne eller gule. Riktig svar er altså 4 eller flere.

Min oppfatning blir som følger:
Vi trenger definitivt et kunnskapsløft for folk som uten å tenke seg om bruker tredve kroner på å svare feil på en oppgave som é en eneste stor logisk brist. Likeledes fordi at det i det hele tatt finnes mennesker som har så mye penger at de kan sløse dem vekk på slikt tull bare for å kanskje vinne noe de tydeligvis hadde fra før... en mobiltelefon. De burde heller fått inndradd mobiltelefonen for inntekt til sultrammede i andre deler av verden.

Ta deg en kake Sylvia Brustad!

NRK's nettsider kan man lese at fra neste år skal tobakk, sigaretter og snus gjømmes under disken. Ute av syn, ute av sinn! Det é no en gang bare drittpreik. Hvis det é slik pengene forvaltes her i landet, é det faen meg ikkje rart at malingen skaller av på veggene på sykehusene der folk ligger for å bli friske. Det é heller ikkje rart at sykehus-køene vokser for dem som ikkje har råd til å kjøpe behandling av "kommerse" institusjoner.

Ka med det mest økende problemet i dagens samfunn, fedme? Det hjelper så lite at det é slutt på kakeservering på tinget for skattebetalernes penger. Skal 4-5 reoler med sjokolade og chips, et par frysedisker med is og næringsfattig pizza og selvfølgelig en reol med brus og saft som ikkje é sukkerfri under disken også? Disse é ubønnhørlig plassert for at unge og voksne skal måtte gå forbi for å komme til "ordentlig" mat. Hvis Sylvia Brustad ser røyk og snus hele tiden i dagligvarebutikker, så é det tydeligvis nokke galt med synet. Og så vidt så eg vet é det faktisk bevist at synet påvirkes negativt av følgene ved overdrevet sukker-inntak.

Ka med all reklamen for brus, sjokolade, is, salte og sure drops og andre varer som é lite matnyttige men rike på sukker og fett og av den grunn helseskadelig? Ikkje det bedre å ta et lite tak der? Barn og unge é det tross alt ulovlig å rette reklame mot. Spørsmålet blir da: Kem é det som ikkje retter reklame mot barn og unge? MacDonalds og Burger King? Til og med statseide bedrifter retter sin reklame mot de sarte sjelene fordi de vet at der é det lettest å påvirke og reklamen gir størst uttelling.

Og så alkohol då! En reol med øl og brennevin for de som bare é 18 og enda ikkje kan kjøpe på polet. Ja, du leste rett! Ferdig miksede drinker med brennevin selges faktisk til de under 20 år på Rema 1000, Rimi osv. Hjelper lite at det é utblandet. Det bare skjuler den faktiske brennevins-smaken. Man trenger bare ta et par ekstra for å få samme virkning som om man hadde kjøpt det på polet. Under disken med det!

Så é vi komt til polet (med stor p)!

Vinmonopolet er en moderne butikkjede som legger vekt på service, samfunnsansvar, godt vareutvalg og kostnadseffektivitet. Visjonen er kvalitet og ansvar i ...(sakset fra Google-søk på vinmonopolet as)

Der har de tydeligvis tatt et skritt i feil retning. Selvbetjent med alle varer plassert i sjarmerende høyde for både barn og voksne. Det hender eg går inn der, men vanligvis ikkje! Eg kommer alltid ut med en flaske vin mer enn eg i utgangspunktet hadde tenkt. Før, i "gamle" dager, var det litt vanskeligere. Då måtte vi først sjekke prislisten hvis vi var så heldig å finne en. Etterpå måtte vi henvende oss til personalet for å få det vi trengte og vedkommende måtte bakom reolene for å finne det frem. Det var litt spenning den gangen. Var de tom for Jameson eller... Hvis man etterpå følte man hadde glømt nokke, giddet man ikkje stille seg i køen en gang til. I dag kan man faktisk strekke ut armen mens man står i køen og ta en flaske brennevin til. Samtidig som polet ser ut som en stor reklameplakat og alkoholreklame é forbudt. Og såvidt som eg vet, é polet statseid.

Biler og motorsykler tar ikkje bare livet av dem som é avhengig og/eller har brukt de gjennom hele livet, men også tilfeldig forbipasserende. Likeledes skiller ikkje disse mellom ung og gammel. Statistikkene her forteller heller at jo yngre, jo større risiko for livsvarig lemlestelse eller død. Likeledes må det sies at det é vanedannende å kjøre. Det é i hvert fall fælt få gående/syklende bilister. Og noe særlig sunt å kjøre é det heller ikkje. Samfunnsmessig rammer problemene alle rundt i like stor grad som det rammer de som é "avhengig". Trafikken i dag é også den direkte årsak til at røykerelaterte sykdommer rammer spebarn. Voksne som aldri har røykt i hele sitt liv har "gått bort" som følge av røykerelaterte sykdommer. Skal man ikkje putte biler og motorsykler under disken også? Sammen med lastebiler, gravemaskiner, trailere, traktorer, såmaskiner, fly og en romferge kanskje?

Nei Sylvia, du kommer ikkje til å bli gjenvalgt. Dine fedmeproblemer har visst blokkert for blodomløpet til den tenkende delen av hjernen din. Rote rundt med fillesaker når det virkelig trengs et tak mot f.eks. aggressiv markedsføring rettet mot barn og unge. Det é faktisk et helseproblem i dag med måten det markedsføres på. Psykologisk "riktig" reklame for å få folk til å føle seg uvel eller utilstrekkelig hvis man ikkje bruker/spiser produktene det reklameres for. I tillegg får man giftstoffene i trykksakene som reklamebransjen spyr ut i tusen tonn pr. uke. Om ikkje de går på helsa laus direkte, så indirekte via Moder Jords økologiske ubalanse. Og så har vi alle helse-institusjonene som går med "underskudd". Kan man virkelig sette et pristak på ka det skal koste å få uheldige arbeidstakere i landet på fote igjen?

For ca. ett år siden fikk eg svar på en direkte henvendelse til departementet etter at eg hadde besøkt en venn på en nedsarvet psykiatrisk avdeling ved Haukeland Sykehus. Tilstandene på avdelingen var så elendige at bare et strøk med maling hadde gjort susen. Som eg skrev i brevet, det kunne ikkje forventes at psykiatriske pasienter skulle bli friske under slike bedrøvelige forhold og eg ville heller ha en vedlikeholdt sykehusvegg enn en ny kilometer med asfallbelagt vei. I svarbrevet ble det skrevet at det var full oppmerksomhet rettet mot dette og at det jobbes konstant med å bedre helseforetakenes økonomi, men det har visst blitt blokkert av et kakestykke det også. Sykehusene har fremdeles ikkje råd til å rehabilitere bygningsmassene. Akkurat som skoler og andre offentlige bygg! Norge går så det suser, mens offentlig bygningsmasse forfaller.

Og Sylvia Brustad synes det é viktig å bruke penger på å plassere vanedannende skadelige substanser under disk. MEN, bare to av de! Har du sluttet å røyke Sylvia? Det é nemlig de som é de mest fanatiske ikke-røykerne! Du é herved puttet inn i kategorien "Vetlause Politikere".

CRASH

spiller tydeligvis pønkrock ifølge de store mediene i Norge. Det é leit å se og høre at de har så liten peiling på musikk de som é ansatt i mediene for nettopp å drive dekning av kulturelle stevner som MGP.

For det første skrives det PUNK, ikkje pønk som journalistene forenkler det til. Og punk é like fullt en livsstil som musikk. Bandet CRASH har bommet totalt hvis de definerer seg som et punk-band. Det de fremførte på TV var mer skate-core, en amerikansk musikk-art som brukes mye i sports-arrangementer og sports-videoer.

Punk é brutalt, rått og lyrikken går stort sett ut på anarki.

Medie-Norge må skjerpe seg! Det é bare latterlig å se kor dårlig kunnskap journalister og medie-folk har. Kunnskapsnivået innenfor mediene é så lavt at det virker som om alle som stryker på skolen havner i dette yrket. De som i dag jobber i mediene fremstår som en gjeng med pr-kåte "wannabe's" som bare é ute etter kjendis-status. Det de egentlig skulle hatt var lønns-kutt.

Overvåkning via Windows Vista???

Skulle ikkje forundre meg om det har gått så langt som artikkelen på nrk.no antyder. For dem som ikkje visste det har Microsoft lenge kunnet hente informasjon fra innholdet på harddisker på personlige datamaskiner. XP home har til eksempel to trojanere som installeres med operativsystemet. Disse har til hensikt å finne ut om XP é lovlig, samt og samle informasjon fra harddisken om det som blir lastet ned fra Microsoft av oppgraderinger. MEN, de kan like enkelt bli brukt til å hente annen informasjon fra din harddisk. Likeledes fylles maskinen med "sikkerhets-oppgraderinger" som stort sett ikkje har annen hensikt enn å gjøre maskinen tregere så man faktisk til slutt tror at man trenger en ny/bedre maskin. Forretningsmessig genialt men etisk forkastelig. Noen "virus-makere" har også forkledd sine ulver som sikkerhets-oppdateringer og overvåker nettet slik at man like gjerne kan få disse falske oppdateringene sammen med de ekte.

Sikkerhet ivaretas best ved å installere en brannmur og et antivirus-program fra et seriøst selskap. Slå av automatiske oppdateringer i XP, og konsekvent nekte alle tilkoblinger til og fra nett som ikkje har noe med svchost.exe og gjøre eller andre programmer man vil ha til å fungere på nett. Selv om man slår av automatiske oppdateringer vil disse nemlig bli lastet ned på maskinen før eller siden av de trojanske samarbeidspartnerne til Microsoft. Disse kan fjernes ved å scanne med foskjellige programmer for fjerning av Spy-ware og Ad-ware. Etterpå kan programmene fjernes, fordi det med en god brannmur og  et  godt antivirus-program skulle være tilstrekkelig sikkerhet mot inntrengninger. Så sant man ikkje beveger seg på nettsteder med "skumle" hensikter, også på godt norsk kalt pornosider. Der bør man slå av alt av scripts, active-x osv. og ikkje minst mediaplayer.

BRUK ALDRI Microsofts Explorer for nettsurfing da dette é den største sikkerhetslekkasjen for enhver PC. Det finnes programmer som é gratis og mykje mer sikker som f.eks. Mozilla Firefox. En god ide til kan være å erstatte mediaplayer med Real Player e.l.

Sikkerhet på nett går ganske enkelt ut over frihet på nett. Hvis man ønsker full frihet, går det aldri å helgardere seg mot infeksjoner på PC'en. Akkurat som man ikkje kan helgardere seg mot å bli påkjørt av en bil hvis man vil bevege seg fritt ute. Men å stoppe Microsoft é fremdeles mulig. Det kommer tydeligvis til å bli mye verre med Windows Vista. Da blir det en mykje lengre studie å redde seg fra overvåkningen. Tror faktisk at eg trenger det "sparket bak" for å satse på å lære meg et annet operativsystem.

Takk til Microsoft, måtte du dø med Vista!

Takk KRIPOS for nettfilter!

Selv om det i realiteten kan anses som sensurering av internett, é det klart at i kampen mot barne-pornografi må sensur av nettsteder med slikt innhold være velkommen. Selv om det ikkje alltid é lett å avgjøre alder til nakne eller påkledde jenter, går eg ut fra at KRIPOS gjør jobben sin grundig og kontakter driftsansvarlige for slike domener for å avklare på forhånd.

Knut Storberget derimot, går litt for langt. Han tar steget inn i hodet på folk for å finne ut ka de tenker på han. Med loven i hånd skal han no avlese tankene til alle som é så uheldig å få kontakt med noen som é yngre enn seg på nettet. Dette vil vel medføre at eg vil få politiet på dørene dersom eg fortsetter å småprate med guttungen til kompisen min på msn (kompisen sjøl é helt data-jomfru og tør ikkje sånn hi-tech), eller enda verre mine nieser som akkurat é blitt stor nok til å skrive onkel. Enda farligere blir det å avtale møter med de, sjøl om det é for å spandere en is eller gå på tivoli eller kino.

Då kommer Knut Storberget med politiet og avleser mine intensjoner og slenger meg i "buret" uten beviser. Ifølge artikkelen på NRK's nett (les her), kan eg bli straffet med fengsel i inntil ett år. Og her é vi inne på nok en sak som irriterer meg. Straffene i dette landet é større hvis du é så uheldig å bli tatt for å selge litt hasj til nokken kompiser, enn den é hvis du slår ned folk uten mål og mening. Faktisk kan du voldta noen og slippe "billigere" unna med det enn hvis du stjeler nokken kroner fra "feil" riking.

Skulle Knut Storberget ha gjort jobben sin skikkelig burde han ha økt minimums-straffen for all vold til 7 års fengsel uten muligheter for å få formildende omstendigheter. Strafferammene for forbrytere som ødelegger andres liv med blind vold, voldtekter osv. burdet lagt i skiktet mellom 7 til 21 år. Å slippe en volds-forbryter ut etter 3 mnd. har overhodet ingen preventiv virkning. Og en som kaster bløtekake i trynet på en politiker for å vise forakt kan få 15 år i spjellet. Dette viser at straffe-utmålingene i dette landet é helt på trynet.

Skjerp deg Knut Storberget! Gjør jobben din som politiker og ikkje begynn å leke tanke-politi. Det at dokkar totalt mangler kontakt med virkeligheten é nokke som gjør at dokkar går en enda mer utrygg framtid i møte. Så eg vil anbefale skudd-sikre vester, hus, biler, storting osv., for bløtekaker é farlige de. Og neste gang du tar en tur til midt-østen på skattebetalernes penger, ikkje plukk opp nokke fra gaten. Husk at en bløtekake é ikkje alltid det den ser ut til å være.

Fylla på "Tinget"!

Fjern alkoholserveringen på Stortinget nå! Disse idiotene som for noen år siden gjorde det ulovlig å ta en øl før man gikk i valglokalet har atter en gang tatt seg for store friheter. Og det verste é jo at kantinen på tinget é subsidiert av norske skattebetalere. Dessuten é det landet vårt de styrer, og man kan nå skjønne godt korfor de kjører "skuta" på grunn med sine pinglete avgjørelser. Alle andre arbeidsplasser i landet har strenge regler for dette, men på tinget har de ikkje engang én regel, men selger øl, vin og sprit i lunsjen.

NÅ Jens, é det på tide å vise om du é verdig til gjenvalg!

send inn meldinger til Jens Stoltenberg her: post til Jens
bruk gjerne mitt forslag:

Som Deres arbeidsgiver vil jeg nå ha fjernet all alkohol-servering på arbeidsplassen.

Dette fordi det er snakk om å utvise respekt for Deres velgere og for at vi heretter nekter å subsidiere alkohol på Stortinget av skattebetaleres (les; velgeres) penger.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eg for min del har lenge sett meg lei på disse broilerne (folkevalgte) som liksom styrer Norge. De driter på draget på alle hold. De lyger for å få seg jobb, mangler totalt ryggrad og yrkesstolthet, og sist men ikkje minst, respekt for velgerne. Nå har det seg slik at eg har gått med en "baby" i magen lenge. No kommer fødselen:

Folkeaksjonen mot vetlause politikere!

interesserte kan legge igjen e-post og vil bli kontaktet i begynnelsen av januar.

Til alle shopping-gale!!!

Før dokkar går agurk med desember-lønningen!

http://www.etiskforbruk.no

sjekk ka dokkar bruker penger på. Å drive handel med miljø-verstinger som India, Kina og andre lavkostland blir som å kjøpe en global forurensings-katastrofe. Jo mer penger vi "investerer", jo fler forurensende kullkraftverk kan de bygge. Og når f.eks. Kina får samme forbruksmønster som vesten generelt, vil antalle biler globalt være tre ganger så mange som nå. Da é ikkje India tatt med i tellingen.