22/7 Demokrati, åpenhet og terror...

Vel, eg har tygget ett år på denne hendelsen og synes etterhvert at det har vært mer farse og løgner enn demokrati og åpenhet til tross for at rettssaken mer eller mindre gikk på riksdekkende TV. Mer eller mindre, fordi deler av rettssaken ble rett og slett sensurert. Og da tenker jeg på Breivik sjøl. Ingen skulle høre hans "manifest" eller la han få en "talerstol" gjennom media. Hans meninger ble rett og slett undertrykt.

Terror = Rock


Definisjonen slår fast at hensikten må være å spre frykt. Det bør etterhvert ha kommet tydelig nok fram i lyset at dette ikkje var hensikten. Likevel fortsetter både media, rikspolitikere og folk i alle andre sammenhenger å bruke begrepet terror. Begrepet é no like så utvannet som rocke-musikk... Det har også vært med å styre fokuset i totalt feil retning og gir alt et preg av skremselspropaganda i stedet for å vise seriøst hvordan man burde behandle slike uønskede elementer som Breivik. Lukk døren og sveis den igjen...

Åpenhet = psykologisk behandling


Det eneste som har vært "åpent" é en sensurert farse av en rettssak der "vitner" i øst og vest skulle vitne om totalt irrelevante skuddskader og om hvordan de opplevde hendelsen. Fyren é og blir skyldig. Til og med tatt på fersken... ingenting har noensinne vært mer åpenlyst enn skyldspørsmålet i denne saken. Ka faen skulle man då med vitner? Retten skal ta stilling til skyldspørsmål, straffetilregnelighet og straffeutmåling. Ikkje brukes som et behandlingsapparat for de som måtte oppleve psykiske traumer som følge av hendelsen. En svindyr rettsak som man i åpenhetens navn ikkje har sagt til samfunnet kor mykje de har betalt for gildet... Penger som heller kunne gått til noe fornuftig som å styrke helsetilbudet innenfor psykiatri istedet for å kutte slik det i realiteten har blitt gjort det siste tiår.

Demokrati = politisk desinformasjon


Her kommer vi til kjernen! Vi har dessverre IKKJE DEMOKRATI i vårt land. Politikerne danser etter næringslivets pipe når det kommer til økonomisk politikk. Næringslivet driver utstrakt korridorpolitikk (lobbyvirksomhet) daglig, mens menigmann bare har mulighet til å påvirke hvert fjerde år gjennom noe så fjernt som å velge mellom partier som lar seg styre av næringslivet. I tillegg ministre og stortingsrepresentanter som har omgangskretser som omfatter de "ressurssterke". Mens andre land ser til det gamle Norge om hvordan man har styrt unna den siste økonomiske krisen, driver politikerne våre å løser opp alt det gamle Norge og slepper finansinstitusjoner og banker mer og mer løs.

En statsminister, fra ett arbeiderparti, som aldri i hele sitt liv har gjort et ærlig stykke arbeid sto rundt denne tid i fjor og sa noe sånt som at vi skal svare på "terroren" med mer åpenhet og mer demokrati. Et demokrati som til tross for 3 strake NEI til EU hopper høyere enn noe EU-land når Brüssel sier hopp. Rikspolitikere som regelrett gjennom landssvik har tilknyttet oss et Schengen/EØS-samarbeid som binder oss til akkurat det vi sa nei til. Og for hvem? Jo, nettopp for et næringsliv som gjennom lobbyvirksomhet har manipulert politikerne.

Har det blitt mer demokrati? Har det blitt mer åpenhet?


Til det første må man bare si nei! Vi har det diste året fått effektuert nok et EU-direktiv. Hvilket betyr at det man gjennom folkeavstemming har sagt nei til flere ganger blir trøkket nedover hodene på oss. Enhver regjering- og stortingspolitiker som har vært med å framforhandle både Schengen og EØS-avtalen har solgt oss ut. Og demokratiet har blitt sterkt forringet. Hadde disse avtalene blitt gjort like etter 2. verdenskrig og uten folkets velsignelse, ville hver og en i disse prosessene blitt tiltalt for landsforræderi og hengt.

Til det andre må vi også si NEI. Til tross for en åpen farse av en rettsak. Denne var sterkt sensurert som ikkje vitner om åpenhet. Likeså innføring av et direktiv fra EU som gjør det mulig å drive enda mer overvåking. Og i lys av de siste dagers hendelser i Oslo med romanifolk, hvilket innvolverte politikere fra både bystyret og i rikspolitikken og ikkje minst den vanlige nordmann, é det overhodet ingenting som vitner om åpenhet der i gården.

At Breivik angrep kjernen i politikken é lett og forstå grunnet deres landssvik. At politikerne i etterkant av et slikt angrep står og priser vårt demokrati viser bare hvor lite evne de har til å oppfatte signaler og lære av sine feil. Et demokrati som de sjøl é iferd med å rive istykker. Nettopp fordi broilerne på tinget og i regjering ikkje tar inn lærdom og mistolker eller direkte manipulerer en hending slik at de kan bruke den i sin politiske agenda, VIL det framtvinge flere aksjoner i fremtiden. Så dagens politikere setter sitt folk i fare ved å manipulere virkeligheten og lyge til sine "velgere". For slik vårt samfunn utvikler seg produserer vi bare enda flere ustabile personligheter som Breivik.


Kommentarer:
Postet av: synskepeggy

AMEN - er alt jeg kan si til dette.

Hva er det som gjør folk så blinde for sannheten ? Er det feighet - lettere å være med enn å være mot.

I så fall kan det meget snart koste mer enn det smaker,men da er det alt for seint.

Og hva er det som gjør at de få som bruker alle anledninger,sin tid og sine krefter på å prøve å få øynene opp på folk og gjør sitt beste for å prøve å motarbeide det "politisk korrekte" oppleste,vedtatte og alment aksepterte blir nærmest sett på som idioter som ikke skjønner "en dritt" blir kalt for provokatører og kverulanter ute etter oppmerksomhet og å lage kvalme.

Er det vanlige norske folk så til de grader hjernevasket som det noen ganger kan virke som de er.Samtlige blir nok helt sikkert kvelt en dag - av å svelge unna kameler.

Hilsen synskepeggy.

23.07.2012 @ 01:00
URL: http://synskepeggy.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/37936226