For første gang på over 20år...

har eg sett en fotballkamp. En hel fotballkamp og mer til. Fotball é nokke eg har ansett som korrumpert av penger for lenge siden. Det handler nemlig ikkje lenger om by mot by og patriotisme. Det har heller aldri handlet nokke særlig om idrett (siste fotballkamp eg så "live" gikk nemlig spillerne av banen og tente seg en røyk, det var Brann-Molde).

 

NEI, i dag handler det hele om penger. Det laget som har mest penger kan kjøpe de beste spillerne. Tenk, menneskehandel... Og uforskammede høye lønninger til spillerne som ikkje gjør nokke annet enn å leke en heller unyttig lek.

 

Vel, nok en kveld med elendig TV-tilbud, som vanlig, litt  "zapping" med fjernkontrollen og vips så var NRK2 med VM i fotball for damer der. Det minnet meg litt om disse røykende fotballspillerne fra siste live-kamp eg så. MEN, en ting var litt sært. USA mot JAPAN.

 

Udisiplinerte USA mot en kultur som har dyrket disiplin flere tusen år før USA ble oppdaget og man tok til å utrydde urbefolkningen. Til tross for sine heller pinglete skuddforsøk klarte japanerne å få ballen like mange ganger i mål som de store sterke amerikanerne (som alle vet é en broket flokk med innvandrere fra diverse verdensdeler). Ekstraomganger måtte til og straffekonk til slutt. Så de som hadde brukt enorme summer på å få billett til VM-finalen fikk virkelig valuta for pengene. Og det trengte de. De fleste var nemlig amerikanere og ble snytt for den "spådde" seieren. DISIPLINEN SEIRET.

 

Ska eg nokken gang se en fotballkamp igjen, skal det være dame-fotball. Ikkje en haug med brautende idiotiske mannfolk som spiller teater og sparker bein under hverandre for et honorar som de aldri noengang kommer til å bli verdig.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/29599208