Ta deg en kake Sylvia Brustad!

NRK's nettsider kan man lese at fra neste år skal tobakk, sigaretter og snus gjømmes under disken. Ute av syn, ute av sinn! Det é no en gang bare drittpreik. Hvis det é slik pengene forvaltes her i landet, é det faen meg ikkje rart at malingen skaller av på veggene på sykehusene der folk ligger for å bli friske. Det é heller ikkje rart at sykehus-køene vokser for dem som ikkje har råd til å kjøpe behandling av "kommerse" institusjoner.

Ka med det mest økende problemet i dagens samfunn, fedme? Det hjelper så lite at det é slutt på kakeservering på tinget for skattebetalernes penger. Skal 4-5 reoler med sjokolade og chips, et par frysedisker med is og næringsfattig pizza og selvfølgelig en reol med brus og saft som ikkje é sukkerfri under disken også? Disse é ubønnhørlig plassert for at unge og voksne skal måtte gå forbi for å komme til "ordentlig" mat. Hvis Sylvia Brustad ser røyk og snus hele tiden i dagligvarebutikker, så é det tydeligvis nokke galt med synet. Og så vidt så eg vet é det faktisk bevist at synet påvirkes negativt av følgene ved overdrevet sukker-inntak.

Ka med all reklamen for brus, sjokolade, is, salte og sure drops og andre varer som é lite matnyttige men rike på sukker og fett og av den grunn helseskadelig? Ikkje det bedre å ta et lite tak der? Barn og unge é det tross alt ulovlig å rette reklame mot. Spørsmålet blir da: Kem é det som ikkje retter reklame mot barn og unge? MacDonalds og Burger King? Til og med statseide bedrifter retter sin reklame mot de sarte sjelene fordi de vet at der é det lettest å påvirke og reklamen gir størst uttelling.

Og så alkohol då! En reol med øl og brennevin for de som bare é 18 og enda ikkje kan kjøpe på polet. Ja, du leste rett! Ferdig miksede drinker med brennevin selges faktisk til de under 20 år på Rema 1000, Rimi osv. Hjelper lite at det é utblandet. Det bare skjuler den faktiske brennevins-smaken. Man trenger bare ta et par ekstra for å få samme virkning som om man hadde kjøpt det på polet. Under disken med det!

Så é vi komt til polet (med stor p)!

Vinmonopolet er en moderne butikkjede som legger vekt på service, samfunnsansvar, godt vareutvalg og kostnadseffektivitet. Visjonen er kvalitet og ansvar i ...(sakset fra Google-søk på vinmonopolet as)

Der har de tydeligvis tatt et skritt i feil retning. Selvbetjent med alle varer plassert i sjarmerende høyde for både barn og voksne. Det hender eg går inn der, men vanligvis ikkje! Eg kommer alltid ut med en flaske vin mer enn eg i utgangspunktet hadde tenkt. Før, i "gamle" dager, var det litt vanskeligere. Då måtte vi først sjekke prislisten hvis vi var så heldig å finne en. Etterpå måtte vi henvende oss til personalet for å få det vi trengte og vedkommende måtte bakom reolene for å finne det frem. Det var litt spenning den gangen. Var de tom for Jameson eller... Hvis man etterpå følte man hadde glømt nokke, giddet man ikkje stille seg i køen en gang til. I dag kan man faktisk strekke ut armen mens man står i køen og ta en flaske brennevin til. Samtidig som polet ser ut som en stor reklameplakat og alkoholreklame é forbudt. Og såvidt som eg vet, é polet statseid.

Biler og motorsykler tar ikkje bare livet av dem som é avhengig og/eller har brukt de gjennom hele livet, men også tilfeldig forbipasserende. Likeledes skiller ikkje disse mellom ung og gammel. Statistikkene her forteller heller at jo yngre, jo større risiko for livsvarig lemlestelse eller død. Likeledes må det sies at det é vanedannende å kjøre. Det é i hvert fall fælt få gående/syklende bilister. Og noe særlig sunt å kjøre é det heller ikkje. Samfunnsmessig rammer problemene alle rundt i like stor grad som det rammer de som é "avhengig". Trafikken i dag é også den direkte årsak til at røykerelaterte sykdommer rammer spebarn. Voksne som aldri har røykt i hele sitt liv har "gått bort" som følge av røykerelaterte sykdommer. Skal man ikkje putte biler og motorsykler under disken også? Sammen med lastebiler, gravemaskiner, trailere, traktorer, såmaskiner, fly og en romferge kanskje?

Nei Sylvia, du kommer ikkje til å bli gjenvalgt. Dine fedmeproblemer har visst blokkert for blodomløpet til den tenkende delen av hjernen din. Rote rundt med fillesaker når det virkelig trengs et tak mot f.eks. aggressiv markedsføring rettet mot barn og unge. Det é faktisk et helseproblem i dag med måten det markedsføres på. Psykologisk "riktig" reklame for å få folk til å føle seg uvel eller utilstrekkelig hvis man ikkje bruker/spiser produktene det reklameres for. I tillegg får man giftstoffene i trykksakene som reklamebransjen spyr ut i tusen tonn pr. uke. Om ikkje de går på helsa laus direkte, så indirekte via Moder Jords økologiske ubalanse. Og så har vi alle helse-institusjonene som går med "underskudd". Kan man virkelig sette et pristak på ka det skal koste å få uheldige arbeidstakere i landet på fote igjen?

For ca. ett år siden fikk eg svar på en direkte henvendelse til departementet etter at eg hadde besøkt en venn på en nedsarvet psykiatrisk avdeling ved Haukeland Sykehus. Tilstandene på avdelingen var så elendige at bare et strøk med maling hadde gjort susen. Som eg skrev i brevet, det kunne ikkje forventes at psykiatriske pasienter skulle bli friske under slike bedrøvelige forhold og eg ville heller ha en vedlikeholdt sykehusvegg enn en ny kilometer med asfallbelagt vei. I svarbrevet ble det skrevet at det var full oppmerksomhet rettet mot dette og at det jobbes konstant med å bedre helseforetakenes økonomi, men det har visst blitt blokkert av et kakestykke det også. Sykehusene har fremdeles ikkje råd til å rehabilitere bygningsmassene. Akkurat som skoler og andre offentlige bygg! Norge går så det suser, mens offentlig bygningsmasse forfaller.

Og Sylvia Brustad synes det é viktig å bruke penger på å plassere vanedannende skadelige substanser under disk. MEN, bare to av de! Har du sluttet å røyke Sylvia? Det é nemlig de som é de mest fanatiske ikke-røykerne! Du é herved puttet inn i kategorien "Vetlause Politikere".

Kommentarer:
Postet av: Birgitte Marielle

Du er en syk gammel mann... Stakkars deg.

Du virker smart med tanke på en del av blogginnleggene dine, men du virker jo helt skrudd... Et ganske så vridd syn av virkeligheten tror jeg du har.

Du er gammel og grå, og sitter og slenger dritt til maaange andre jenter (eller bimboer som du kaller de) på deres blogger. Du har uten tvil fritidsproblemer og burde ta deg sammen. Bra at alle har forskjellige meninger og at ikke alle er like, men du er ganske så ekstrem...

Ha en fin påske.

01.04.2007 @ 16:43
URL: http://birgittemarielle.mobilblogg.no
Postet av: FrodeFF

Frisk som en fisk! Og du selv fremstår jo som et godt forbilde for alle andre jenter? Sykelig fiksering på utseende og kropp! Du é ikkje akkurat den rette til å snakke om skrudd. Vil ikkje de ha deg i blader lenger siden du bruker et blogg-sted der det faktisk "ferdes" mindreårige? Eller MÅ du bare nå den store potensielle kundegruppen din?

Når det kommer til virkeligheten tror eg mange heller é enig med meg i at vi lever i en skrudd verden. Og virkeligheten trenger å bli gjort noe med. Blant annet en moralsk opprustning.

Det at eg é gammel og grå é eg faktisk stolt over. For meg betyr det erfaring og kunnskap. Når du blir på min alder vil du sannsynligvis ikkje våge å kalle deg gammel og grå engang. For du skal vel være evig ung, oppblåst med silikon og full i arr etter ansiktsoperasjoner. Og en enda større sannsynlighet é at du allerede no har lagt ned mer penger i ditt utseende, dine klær og din kropp enn ka en fattig arbeider som forer deg med klær og sminke bruker gjennom et helt liv. Det é virkelighetsoppfatningen min, ka é din? Når du en gang tar til fornuften kommer du til å se at det du holder på med i dag faktisk kommer til å bli arr i din sjel.

Til slutt må eg få påpeke at fritidsproblemer har eg ikkje. Det ser ut til at en ganske stor del av "sånne som deg" bruker det som et påskudd for å slenge dritt eller kanskje dokkar tror at eg vil ta det ille opp. Eller kanskje dokkar ikkje har bedre argumenter eller oppfinnsomhet, for stort sett går det på kor gammal eg é eller at eg é grå. Vel, for de som ikkje ser bedre kan eg opplyse at eg é stygg som fanden sjøl også. Når eg har skrevet ferdig en kommentar eller et innlegg på bloggen, é eg forsåvidt ferdig med det. Bildene dine vil forfølge deg resten av ditt liv. Så når du sitter der og skal forklare dine barn at det ikkje é lurt å kle av seg foran folk........... eller kanskje du é så skrudd at du vil oppfordre ungene dine til det?

02.04.2007 @ 20:10
Postet av: tovelill

du er en patetisk mann.

hvorfor skal du rakke ned på alle som ikke er opptatt av det du er opptatt av? eller har en annen oppfatning av ting enn det du har?

selv om det er riktig for deg, er det kanskje ikke det for alle andre...

det er du som lever i en illusjon, hvor du er så trangsynt at du tror du har rett i alt!

vi drev ikke å rakket ned på deg for at du var annerledes enn oss!

skjerp deg litt, og aksepter at folk er forskjellige!

03.04.2007 @ 18:56
Postet av: FrodeFF

For det første, ka kaller du nedrakkingen du driver på med då?

Og for det andre, har du ikkje egne meninger siden du vi'er deg med alle andre?

Og disse andre som du omtaler, tror du de setter pris på at du uttaler deg på deres vegne?

Du bør også skjerpe deg og akseptere at folk é forskjellige.

04.04.2007 @ 10:02
Postet av: Maria

Dyden her er nok å akseptere (og forsåvidt ha lov til å kritisere) uten å virke som et hatefullt og bittert menneske. Og der strøyk du med glans.

04.04.2007 @ 15:12
Postet av: Charlotte

Hæ? Den tok jeg ikke du!

14.04.2007 @ 11:38
URL: http://challabe.blogg.no
Postet av: Charlotte

Forresten, du skriver morsomt! ;)

14.04.2007 @ 16:54
URL: http://challabe.blogg.no
Postet av: FrodeFF

Til Charlotte!

Takk!!! Tydeligvis ikkje alle som mener det...

18.04.2007 @ 02:56
Postet av: Vil være anonym

Ikke så god å argumentere for det du mener, Frode.

30.10.2007 @ 23:27

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5124474